fredag 22 januari 2010

Förbaskade tjuvar

I natt skulle Pär inte komma hem, det var körning sent igår kväll och tidigt i morse så han bestämde sig för att natta över i hytten. Han passade då på att stanna vid sin kompis Nilssons lastbilsverkstad i Uppsala för att skruva något på ekipaget. Det är en relativt öppen och liksom allmän plats där så trots att det var närmare midnatt så rör det sig en del fordon i området. När gubbarna kört lastbilen och trailern ut och in i garaget, kopplat trailern till och från, och gjort det de skulle bestämde de sig för att åka och äta. Då, när Pär skulle in i hytten för att hämta sin plånbok upptäckte han att den var borta. Någon hade varit in i bilen under några av de få minuter den var obevakad.

Så Pär ringde mig mitt i natten för att jag skulle ta reda på telefonnummer att spärra VISA-kortet, under tiden ringde Nilsson till polisen. Både Pär och Nilsson hade lagt märke till en bil som stod märkligt parkerad nära, och Nilsson som är en uppmärksam man hade faktiskt memorerat registreringsnumret. Ett nummer som visade sig tillhöra en motorcykel årsmodell -53, inte en silverfärgad BMW... troligen stulen med andra ord.

Jaha, så nu återstår att fixa ALLA nya kort. En sak var dock nästan lite rolig, Pär slarvade för ett par veckor sedan bort sitt körkort. Det nya är på G, så när han åkte hemifrån igår tittade han i postlådan det sista han gjorde men det fanns inget annat än en Kalle Anka där. Han hade tänkt ta sig tid att lösa ut det annars. När jag ett par timmar senare kikade låg avin ändå där, förmodligen hade det kuvertet hamnat i grannens postlåda. Ibland kan man faktiskt tacka Posten för att de slarvar lite :o)

2 kommentarer:

  1. Åh så irriterande! Att folk inte kan låta bli andras saker. Skönt att det nya körkortet inte hade kommit än så han slapp förnya det igen!

    SvaraRadera
  2. Grrr, man blir ju tokig på sånt. Ställer till en hel del besvär och krångel. Att det ska va så svårt att håla fingrarna i styr!!!

    SvaraRadera