fredag 23 januari 2009

Till häst i Thailand

På torsdagar brukar Amelie och jag rida lektioner när vi är hemma. Den här torsdagen blev det också ridning, men på en thailändsk strand. Här kommer vi, Amelie, jag och Felicia.
Och här kommer jag.............................och Fiffi där bakom
Det här är "min" häst Monty, han gillade inte människor något vidare, men var inte svår att rida för det. Vad tjejernas hästar hette får jag lägga till sedan. Amelie fick en kvick och rätt het ponnytjej och Felicia en hästilsken fux. Det kom vi snabbt på, att där närmade man sig inte rumpan ostraffat med de andra hästarna, då kickade han.

Hästarnas stall. Luftigt kan man säga :o) I vilket fall var de välskötta. Det var mest hästar av australiensisk typ men också ett knippe ponnyer. Här på Chalong Riding Club bor ett trettiotal hästar. Hela anläggningen verkar vara väldigt välorganiserad och välskött. Det är hur många anställda som helst, de kändes igen på sina gula t-shirts.

Vi tre hade en gruppledare med oss förstås. En tjej som red med, hon var hemskt trevlig. Med oss hade vi också en man till fots. Förmodligen skulle han rycka in om något gick på tok. Men han hade diverse andra uppgifter också. Han plockade upp allt hästbajs efter oss, både bland villorna när vi red där och i vattnet!! Han virade bort viftiga flaggor på båtar som låg på stranden. Han höll bort en hund med en pisk och han plockade kvistar åt hästarna att äta på när vi hade paus. Och så våra kameror också, dem skötte han, annars hade vi ju inte fått några bilder. Han sprang före, långt långt, innan vi galopperade så att han skulle kunna fota. När vi skrittade sprang han ikapp igen, förbi och före igen.... den karlen hade kondis!

När man ska ner på stranden från stallet måste man över en stor och redigt hårt trafikerad väg. Det löser man genom att skicka ut en drös folk med reflexvästar, enorma stora röda flaggor och visselpipor. Sedan stoppar de all trafik så de får vänta medan vi fint fick rida över vägen! Så enkelt var det..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar