fredag 19 mars 2010

Nötchokladrutor


  • 200 g smör
  • 6 dl socker
  • 4 ägg
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1½ dl grovhackad blockchoklad
  • 1½ dl grovhackade hasselnötter
Sätt ugnen på 175 grader och klä en ugnsform (30x40 cm) med bakplåtspapper. Smält smöret i en stor kastrull (skall rymma samtliga ingredienser). Låt smöret svalna något och rör sedan ner sockret och sedan äggen ett efter ett.
Blanda vetemjöl, kakao och vaniljsocker och sikta sedan ner det i smör/socker/äggblandningen under omrörning till en slät och fin smet. Bred ut blandningen i formen och strö över nötter och blockchoklad. Grädda i mitten av ugnen i ~20 minuter.

Ät och njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar