söndag 8 januari 2012

Strömming

Idag blev det trerätters middag hemma hos oss: barnen åt snabbmakaroner, Pär och Cissi lagade en balja full av den skumma maträtten korngrynskaka, urk ... Till mig själv gjorde jag något mycket, mycket godare! Jag stekte ett helt gäng små fina strömmingar och till det hade jag ungsrostat morot, palsternacka och rödlök. Som sås: creme fraiche med havsörtsalt, vitlök och spansk örtblandning.  MUMS!

3 kommentarer:

  1. urk! Jag hade hellre ätit makaronerna, och jag är inte förtjust i makaroner. :)
    Men det är bra när alla får vad den gillar, ibland är det värt mödan.

    SvaraRadera
  2. Det enda jag kan tänka mig är ugnsrostade grönsaker, det är mums! Puss!

    SvaraRadera
  3. Jag har en specialare med rostade grönsaker, det är lite pill att skära innan, men absolut värt besväret.
    Skär morötter, palsternackor, kålrötter i smala stänger, knappt 0,5 cm och fräs de lite snabbt o lätt i stekpannanan. Salta & peppra. Blanda sedan cremefraich o 2 tsk sambal olek. Kan man ha som tillbehör till maten. Mums

    SvaraRadera