onsdag 12 oktober 2011

Rostade rotsaker


Idag lagar vi rostade rotsaker hemma. Det är riktigt gott och det är precis rätt säsong. Billiga och fräscha ligger de ibland gräsligt fula klumparna i butiken. Jag menar, har ni sett hur en rotselleri ser ut?

Idag blir det morot, potatis, rotselleri, kålrot och palsternacka. Över ringlar vi massor av olivolja och kryddar med salt, svartpeppar, dragon och rosmarin. Såsen har jag gjort på cremé fraiche, citronsaft, en nypa muscovadosocker (fick ju hitta på något när honongen var mystiskt uppäten), en liten doft gurkmeja för färgen och massor av dill. Lite lammkorv blir extra mumsigt till.

Cecilia och jag har kämpat ihop matsedel fram till den tjugonde, då det välsignade barnbidraget kommer. Fram till dess är det sparsamhet som gäller, vi har verkligen ansträngt oss för att hitta rätter som vi gillar, som är MAT och som kostar billigt! Det kan kräva lite tankemöda, men ingen klagar när det kommer spagetti carbonara eller korv stroganoff på bordet  ☺

Nu har rotsakerna strax mjuknat och rostats färdigt i ugnen, och vi sätta oss till bords. Det är lite synd om Pär som blev tvungen att sticka på akututryckning, han missar kalaset (det här tycker han är riktigt gott).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar