söndag 16 augusti 2009

Ett smakprov från Riga








Så mycket att berätta o resan finns inte egentligen. Vi åkte på en vanlig 40-timmarskryssning med Silja-Tallink 28 juli, en tisdag. Lugnt, nästan bara barnfamiljer och pensionärer. På ditresan åt vi buffé och sedan slocknade vi sött i vår hytt redan vid elvataget. Vi var trötta allihop.

Väl framme promenerade vi upp mot gamla stan utrustade med en bra karta vi fick ombord. Amelie hade grundat med Toffife vilket inte var så smart med tanke på att hon inte hade några Lactrase med sig. Jag fick tillfälle att ta många foton på änderna som simmade i Pilsētas kanāls medan dotterns mage krampade. Ett elände det där.

Vi traskade genom parkerna längs kanalen och kom så småningom fram till den lilla bron som går över en stickkanal. Räcket är inklätt med graverade hänglås, älskande par låser fast sin kärlek och kastar nyckeln i vattnet. Vackert, tycker jag.

Vi tog oss in mot gamla stan, studerade monumentet Tēvzemei un Brīvība (Fosterland och Frihet) som vaktades av tvenne unga män. De klarade att stå totalt blickstilla. Klädseln inspekterades och rättades till av speciell personal med jämna mellanrum. Dagen var mycket varm och solig (det tackar vi för) så vi blev förstås törstiga. En iskall öl till mor och far och cola till barnen. Därefter promenerade vi bara runt, runt. På eftermiddagen åt vi utsökt mat på en fin uteservering. Hemresan närmade sig och vi fick en skön avslutning på färjans helikopterdäck med utsikt över landskapet sett från floden Daugava.

Om ni är inne på Facebook, och har mig på er lista, så finns det betydligt fler foton bland mina album där. Välkomna dit också!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar