tisdag 31 juli 2012

Sista juli



 och jag är inne på tredje semesterveckan. Vi har mest varit hemma och försöker få fason på vår lilla valp och det går så bra. Hon är verkligen en sötnos, det här kommer att bli en trevlig hund!


Idag fick den lilla charmapan följa med in till Enköping för första gången. Stora Torget är förvisso inte särskilt stort, men för en liten elvaveckors valp så fanns det väldigt mycket att titta på. Lite skumt var det med allt folk, konstiga ljud och annat. Som tur är var vår coola Becky med och kunde visa Pila att världen inte är farlig alls. Vi satt en stund vid en parkbänk och åt glass så hundarna kunde spana runt lite.

Liten är kanske synd att säga också, för tre veckor sedan när hon kom hem till oss vägde hon lite mindre än sex kilo. Nu väger hon stadiga 9,1 och växer väldigt på höjden också. Hon och Becky var jämnhöga första dagarna, det kan jag säga att det är de inte nu längre!

Det blev ytterligare ett litet äventyr för Pila idag, inte så märkvärdigt kanske, men hon fick komma och vara med och titta när hovslagaren var här för att Leo skulle få fina hovar. Hästarna har hon sett förut, och hon har varit vid stallet också, men en hovslagare har prylar som låter en hel del. När de slår skorna mot städet så tjongar det på rätt bra. Men coola hundar ska det vara, och efter de första smällarna var det där inte heller speciellt mycket att bry sig om. Stabilt!


På väg tillbaka till hagen, nu med fina fossingar 
Somamren har tagit sig lite, de sista dagarna har vi faktiskt fått njuta av en hel del sol och det har nästan varit varmt också. I alla fall ibland. Det kanske inte är någon större risk att vi kommer att likna några pepparkakor i år, men likblekheten har i alla fall fått en något varmare ton. Badandet däremot, ett sorgligt kapitel! Vår fina trädgårdspool som fått nya slangar och allt, mest bara står där. Lucas har väl varit i någon sväng, och varje gång lilla Evelinn kommer så lurar hon i sin mamma eller pappa i vattnet. Hon är en riktig liten fisk och inget badvatten tycks vara för kallt för henne.

Nu ska jag njuta av ett glas rött och fortsätta fira semester :oD

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar