söndag 22 februari 2015

Helg i februari

Att ha tredagarsledighet var sjätte helg är nog en av de större fördelarna med mitt schema. Då hinns saker med utan att stressa och det känns ändå att tiden är fri och vila och slappa hinns också med. Nu har jag inte gjort mycket alls de här dagarna och det är så skönt. Igår var alla tjejerna här på fika med hela eller delar av sina familjer. Alla åtta barnbarnen var med och det är ovanligt, två av pojkarna har en annan förälder än döttrarnas nuvarande så det brukar nästan alltid vara någon som är hos den, eller så är det någon liten kotte som är sjuk. Så, ja ... det var kul att alla var här.


Vi hittade billig mascarpone i affären för några dagar sedan, därför blev det tiramisu till fikat. Med Vana Tallinn som likörtillsats. Det var första gången jag provade det, och det blev över förväntan gott. 

När det var dags för alla att åka hem smet Joar ut utan att någon av oss märkte något. Joar är 2½ år gammal. Självklart knallade han bort till hålet i gräsmattan som är en icke fylld sandlåda. Jo, den är fylld .. av vatten och isflak. Där klev han ut och plurrade ... totalt dyngsur kille. Stackaren var så ledsen, blöt och kall. Som tur var hade kusin Evelinn lite kläder i en väska så han blev snabbt klädd i volangblus, tights och strumpor och som pricken över I fick han morbror Lucas urvuxna hoodie. Lite extra tröst fick han av en isbjörnshund som morbror gav bort till honom :o) Skor hade han extra i bilen. Tur att gropen inte var djupare ....

I morse vaknade vi återigen till ett vitt landskap. Vad vi gör i dag vet jag inte men det blir säkert något, totalslappa kanske. Det lät bra. Så får det bli!

Följ min blogg med Bloglovin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar