fredag 3 juni 2011

Senaste hästnytt

Nu har jag inte uppdaterat på några dagar, inte för att veckan har varit mer ohändelserik än vanligt. Det har bara inte blivit så :)

I morgon bär det av på roadtrip igen. Till samma ställe som förra lördagen, för nu ska vi hämta Amelies nya häst. Vi bestämde oss för att köpa hästen, som heter Rio, helt enkelt. Han är precis det vi tänkt oss, och varför ska man då tveka. Han känns ju inte ett dugg tveksam så ... ja. Det blir alltså 34 mil till Falköping, och hem igen, i morgon. Den här gången följer Pär med och kör, jag får inte köra med det tunga Ifor-släpet tyvärr. Jag borde verkligen ha skaffat E-behörighet men det har aldrig blivit av. Pär har som tur är inte så hemskt mycket emot en utflykt, och han gillar hästarna han också.

Becky sover över i stan hos Cecilia och Jesper, Lucas är på övernattningskalas och ska hämtas av Annethe därifrån i morgon. Släpet är iordningställt och tillkopplat, matsäck införskaffad. Så halv fem i morgon bitti häller vi kaffe i termosen, hoppar in i bilen och drar iväg.

Ponnyn Soraya har vi alltså sålt nu. Affären är uppgjord och en ny liten lycklig tjej har blivit hennes ägare. Nikita är elva år gammal och går i Lucas klass. Ponnyn kommer att stå kvar här på Viggeby, och dessutom har flickan tagit hit sin lilla shettis Pridde, som söker nytt hem. De sex hästarna på gården har hux flux (från och med i morgon) ökat till åtta. Det är roligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar